0528 272 674 info@sportpaleishoogeveen.nl Kanaalweg 38b

CrossGym

CrossGym in Hoogeveen

CrossGym is een manier van trainen die gewichtheffen, cardio en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier met een hoge intensiteit zo snel en/of zo vaak mogelijk uitgevoerd. De gedachten achter CrossGym is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling leidt, maar of fit te zijn of te worden in alle fysieke sporten.

Hoe zijn de CrossGym trainingen opgebouwd?

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 a 20 minuten. De resultaten van deze WOD op ons bord bijgehouden om een competitie-element aan de training toe te voegen.

Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, ketllebells, tractorbanden, zandzakken, touwen, ringen, eigen lichaamsgewicht, roeitrainer, pull up bars en nog veel meer. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossGym is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Wil je meer lezen over CrossGym? Bezoek dan onze CrossGym website!

Gratis proefles

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Kom dan langs voor een gratis proefles of neem contact met ons op wanneer je vragen hebt.

Lesrooster CrossGym

CrossGym is een les die vrijwel dagelijks wordt gegeven. Bekijk het lesrooster voor alle tijden!