0528 272 674 info@sportpaleishoogeveen.nl Kanaalweg 38b

Kickboksen

Kickboksen in Hoogeveen

Kickboksen is een actieve vechtsport waar je zowel de handen, benen en knieën bij mag gebruiken. Ellebogen en kopstoten zijn hierbij niet toegestaan. Oorspronkelijk komt de sport uit uit Japan en de Verenigde Staten. Sinds de jaren 70 is het zeer populair en de populariteit is al snel overgevlogen naar Nederland. Tijdens de training draag je handschoenen en scheenbeschermers. De traptechnieken zijn zeer gevarieerd en stammen af van karate en taekwondo. Toch zit er wel degelijk een verschil in de traptechnieken, omdat het bij taekwondo draait om het behalen van zoveel mogelijk punten. Bij kickboksen is het doel om de tegenstander zo hard mogelijk te raken.

De kickboks training start altijd met een goede warming-up. Tijdens de training wordt er voldoende afgewisseld met spieropbouwende oefeningen. Hierbij train je tegelijkertijd je conditie. Er zijn verschillende trainers aanwezig die voldoende ondersteuning bieden tijdens de lessen. De oefeningen worden veelal uitgevoerd met een partner. Deze hoef je overigens niet mee te nemen, er wordt tijdens de training regelamtig gewisseld tussen alle kandidaten die meedoen. Uiteraard proberen we altijd iemand te vinden van dezelfde gewichtsklasse en/of lengte.

Gratis proefles

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Kom dan langs voor een gratis proefles of neem contact met ons op wanneer je vragen hebt.