0528 272 674 info@sportpaleishoogeveen.nl Kanaalweg 38b

Steps

Steps Aerobics in Hoogeveen

Step aerobics of Steps is een vorm van aerobics waarbij gebruik gemaakt wordt van een opstapbankje. Het is een training die voor iedereen geschikt is, mannen en vrouwen, oud en jong. Doordat je beurtelings op en af het bankje stapt, worden vooral je benen, billen en heupen goed getraind. Tijdens een step aerobics-training beweeg je meer op de maat van de muziek. Ook krijgen de deelnemers tijdens de training een choreografie aangeleerd, waarbij ze op het bankje stappen en armbewegingen doen. Het bankje staat vrij laag, zodat de spieren en gewrichten niet teveel belast worden. Springen of huppelen is uit den boze. De pasjes zijn gemakkelijk.

Wat zijn de voordelen van step aerobics

Step aerobics is erg populair in fitnesscentra en sportscholen. Deze vorm van fitness is dan ook erg toegankelijk. Het niveau van de training kan aangepast worden aan de groep en iedere deelnemer kan de hoogte van de step afstellen op basis van zijn eigen kunnen. Door aan step aerobics te doen, verbeter je niet alleen je uithoudingsvermogen, maar ook je figuur en houding.Ook voor wie een paar kilo wil afvallen, is step aerobics de ideale training. Step aerobics is bovendien een goedkope sport. Behalve goede sportschoenen heb je niets anders nodig. Step aerobics is een groepstraining die bij sport en speelpaleis onder de groepslessen valt en dat maakt het voor veel mensen erg gezellig.

Gratis proefles

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Kom dan langs voor een gratis proefles of neem contact met ons op wanneer je vragen hebt.